Trénujeme a sportu se věnujeme už od roku 1973. Přidejte se k nám!
 

ÚSPĚŠNÉ TAŽENÍ NAŠICH ZÁVODNÍKŮ NA SENIORSKÉM MISTROVSTVÍ EVROPY EKF 2017

ÚSPĚŠNÉ TAŽENÍ NAŠICH ZÁVODNÍKŮ NA SENIORSKÉM MISTROVSTVÍ EVROPY EKF 2017

ADRIANA CRHNONKOVÁ se při svém prvním startu na ME EKF seniorů prala o bronz. VERONIKA HALODOVÁ obsadia celkové 7. místo!!!

 

Ve dnech 4. - 7. května 2017 se v turecké Kocaeli konalo 52. mistrovství Evropy sseniorů EKF. Na evropský šampionát se nominovali celkem 4 závdníci z TJ Karate České Budějovice - Marek Řeřicha (kumite muži do 75 kg), Lucie Veithová (kumite ženy do 68 kg), Veronika Halodová (kumite ženy do 55 kg) a Adriana Crhonková (kumite ženy do 50 kg). Všichni zástupci TJK nastoupili ke svým bojům hned první den.

 

Adriana Crhonková - kumite ženy do 50 kg

Adriana startovala poprvé na ME EKF seniorů, ale měla už za sebou zkušenosti z loňského MS seniorů v Linzi či z juniorských ME či MS (3. místo ME kadetů a juniorů 2016, 5. místo ME kadetů a juniorů, U21 2017). Adriana v prvním kole narazila na obávanou závodnici z Azerbajdžánu, kterou porazila 3:1. Ve druhém kole se utkala se závodnicí z Běloruska, kterou porazila až na praporky 3:2. Ve třetím kole na ni čekala závodnice z Maďarska. Tento zápas byl velmi důležitý a vítězství zaručovalo postup mezi čtyři nejlepší závodnice šampionátu. Adriana tento zápas zvládla na výbornou a zvítězila 2:1. V semifinále se utkala s německou závodnicí (medailistka z ME a MS), se kterou svedla vyrovnaný zápas, ale bohužel ke konci zápasu musela Adriana být aktivnější a snažit se obracet skóre. Bohužel to nevyšlo a zápas skončil 1:5. Adriana tak čekal na sobotní zápas o bronz, ve kterém se utkala nám dobře známou závodnicí z Rakouska (medailistka ME a MS) Bettinou Plank. Zápas to byl hodně vyrovnaný a z Adriany strany velmi dobře takticky vedený, ale bohužel asi 20 vteřin před koncem Adriana inkasovala kop na hlavu a to už nedokázala obrátit. Adriana tak obsadila skvělé 5. místo!!!

 

Veronika Halodová - kumite ženy do 55 kg

Verče se v posledních přípravných turnajích moc nedařilo a tak se čekalo, jak si poradí s evropským šamionátem. Verča v prvním kole narazila na závodnici s Řecka, kterou s přehledem porazila 3:1. Ve druhém kole se utkala se závodnicí z Kosova. Tento zápas byl napínavý a velmi vyrovnaný, nakonec se štěstí přiklonilo na Verči stranu a zvítězila 2:1. Ve třetím kole čekala na Verču známá závodnice z Itálie (medailistka z ME a MS). Verča na zkušenou závodnici nestačila a podlehla ji 0:3. Italská závodnice se probojovala až do finále a Verča nastoupila do repasáže, kde ji čekala závodnice z Makedonie. Bohužel Verča nedokázala navázat na své předešlé úspěšné zápasy a podlehla své soupeřce 0:2 a obsadila tak konečné 7. místo!!!

 

Marek Řeřicha - kumite muži do 75 kg

Marek startoval poprvé na ME seniorů a tak se čekalo jak to zvládne. Marek už měl zkušenosti z předešlých mládežnických evropských i světových šampionátů (2. místo ME kadetů a juniorů 2015 a 5. místo ME kadetů a juniorů 2016). V prvním kole narazil na závodníka z Albánie, kterého porazil 3:2. Ve druhé kole se Marek utkal se závodníkem z Bulharska, se kterým polovinu zápasu držel krok a vše bylo vyrovnané. Bohužel od druhé poloviny začal Marek chybovat a podlehl svému soupeři 0:6. Bulharský závodík v dalším kole podlehl pozdějšímu vítězi z Itálie a tím pro Marka turnaj skončil.

 

Lucie Veithová - kumite ženy do 68 kg

Lucka jako jedna z nejzkušenějších závodníků české výravy se v prvním kole postavila proti závodnici z Maďarska (medailistka z ME seniorů), se kterou svedla velmi vyrovnaný boj se šťastným koncem pro Lucku, když na konci zápasu svítil na časomíře stav 2:1 pro naší závodnici. Ve druhém kole narazila na závodnici z Ukrajiny. Zde byla znát výšková převaha ukrajinské závodnice. Lucka dělala maximum pro to, aby zabodovala, byla v zápase aktivnější, ale bohužel bez zisku bodu. Konec zápasu byl nerozhodný 0:0 a čekalo se na verdikt rozhodčích. Bohužel pro Lucku se rozhodčí naklonili na stranu soupeřky (2:3 na praporky). Ukrajinská závodnice v dalším kole podlehla své soupeřce a Lucka ztratila možnost repasáže, tudíž boj o medaili.