Trénujeme a sportu se věnujeme už od roku 1973. Přidejte se k nám!
 

Konala se světová liga karate v Holandsku

Konala se světová liga karate v Holandsku

Ve dnech 16. - 18. března se konala světová liga Karate 1 Premier League v Rotterdamu. Na tento turnaj odcestovala reprezentace ČR také s Luckou Veithovou (WKF ranking #73)a Adrianou Crhonkovou (WKF ranking #33).

Tohoto turnaje se mohl opět zúčastnit pouze závodník, který figuruje do 100 místa světového žebříčku a počet startujících v každé kategorii nesměl překročit počet 64.

Adri zápasila v kategorii kumite ženy do 50 kg. V prvním kole Adri nastoupila proti závodnici z Tunisu. Zápas začal vcelku dobře. Adri tvořila zápas, připravovala si závodnici, ale bez většího důrazu a riskování do útoku. Toho dvakrát využila soupeřka a Adri i přes veškerou snahu prohrála 0:2. U Adri se nyní musí udělat pár změn, protože vidím jak je pod velkým tlakem jak ve škole, jelikož maturuje, tak ve sportu, je třeba to trochu sklidnit a jsem si naprosto jist, že se vrátí do starých kolejí.

Lucka nastoupila v kategorii kumite ženy do 61 kg. Lucka měla v prvním kole volný los a čekala na vítězku z duelu Tunis vs Anglie. Pro nás obě dobře známé závodnice. Vítězem se stala zkušená závodnice Williams z Anglie. Lucka nastoupila do zápasu sebevědomě a ikdyž se na začátku zápas pro ni nevyvíjel dobře a musela otáčet nepříznivé skóre na konci zápasu svítilo skóre 3:2 pro Lucku. Takticky výborně zvládlý zápas. Ve třetím kole se proti Lucce postavila nevypočítatelná závodnice z Vietnamu. Lucka na začátku zapasu udělala chybu a prohrávala. Zápas byl vyrovnaný, ale během zápasu došla Lucce absolutně šťáva a zápas nebyla schopna otočit. Zápas skončil 0:2. Myslím si, že příčiny byly dvě, shazování váhy a nedoléčené nachlazení. Vietnamská závodnice prohrála až v semifinále, takže možnost repasáže ztracena.

Chtěl bych holkám poděkovat za jejich výkony, trpělivost a odhodláni něco dokázat ať to stojí co to stojí.

Miroslav Hýsek