Trénujeme a sportu se věnujeme už od roku 1973. Přidejte se k nám!
 

Lucka Veithová ve čtvrtfinále na světové lize

Lucka Veithová ve čtvrtfinále na světové lize

Světová liga K1 Premier League v Maroku, další díl této mimořádné světové série, kde se počítá každý zisk bodu, každé vítězství, a které se mohou zúčastnit pouze závodnici ze světového rankingu do stého místa je za námi.


Tentokrát se na K1 představila pouze Lucka jelikož Adriana se v současné době koncentruje na dokončení střední školy - maturita.
Do Maroka se odlétalo s cílem vybojovat co nejvíce bodů do světového rankingu a posunout se tak do TOP 50 (nyní #60). Do TOP 50 chybí Lucce 95 bodů.


V prvním kole Lucka narazila na nevyspitatelnou Švýcarku, kterou porazila po velmi taktickém boji 3:2. Ve 2. kole porazila 4:2 Polku (medailistka z K1 v Německu z loňského roku). Základem úspěchu byl důraz a čistota technik. Ve 3. kole si Lucka trpělivě došla pro vítězství 2:0 nad závodicí z Chile. V osmifinále na ni čekala vycházející hvězda francouzského karate Gwendoline Philippe (vítězka posledních K1). Na Lucce byla znát už nervozita a hned na začátku inkasovala úder na hlavu. Poté se zápas začal vyrovnávat, ale ke konci,kdy už se muselo riskovat, inkasovala Lucka kop na hlavu a prohrála 0:4. Bohužel Francouzka v boji o finále podlehla Číňance a vysněná repasáž se nekonala.


Jsem velmi spokojený s výkony, které Lucka poslední turnaje typu K1 předvádí. Vidím vzrůstající formu a taktickou vyzrálost. Tento turnaj a vítězství, pravděpodobně posunou Lucku do TOP 50. Velmi oceňuji její vytrvalost směrem k výsledkům, chuť se zlepšovat a nic nevzdávat, ne každý má takovou vůli. Jedeme dál

Výjezdy našich závodníků na všechny K1 - Premier League a K1 - Series A jsou finančně poporovány Jihočeským krajem.