Trénujeme a sportu se věnujeme už od roku 1973. Přidejte se k nám!
 

Martina Šáchová stříbrná na mládežnické světové lize karate WKF v Caorle

Martina Šáchová stříbrná na mládežnické světové lize karate WKF v Caorle

Historicky první medaili ze světové mládežnické ligy karate WKF přivezla do České republiky a do našeho klubu Martina Šáchová.

 

Martina bojovala v juniorské kategorii Kumite nad 59 kilogramů, kde bylo přihlášeno celkem 92 závodnic. 

„Martina vyhrála celkem šest zápasů. Tím klíčovým byl zápas ve třetím kole proti závodnici z Anglie, která je letošní bronzovou medailistkou z mládežnických olympijských her. Marťa ji dokázala porazil 4:0,“ popsal průběh závodů trenér TJ Karate Miroslav Hýsek. V boji o finále porazila Šáchová chorvatskou závodnici a ve finále ji čekala karatistka z Černé Hory. Té bohužel v napínavém zápase podlehla a bere tak krásné druhé místo. „Martina bohužel poslední zápas prohrála. I tak je to ale historicky první medaile pro Českou republiku v mládežnické světové lize,“ dodává Hýsek. Turnaje se v italském Caorle účastní celkem 2650 závodníků, z 610 klubu a z 67 států světa. 

Další dvě cenné medaile vybojovali Adriana Crhonková (bronz) a Aneta Růžičková (stříbro) na turnaji Venice cup 2018, který probíhal zároveň se světovou ligou karate.

Holky gratulujeme !!!!

Zdroj: https://www.budejckadrbna.cz/sport/ostatni-sporty/22184-tj-karate-slavi-uspech-martina-sachova-ziskala-stribrnou-medaili-ve-svetove-lize.html?fbclid=IwAR3iBgcf-a3LQ3mPr5BA4nZNejjCYl7G1VxDrs9CGOWzTpNUWkD19tV_M74&utm_source=copy