Trénujeme a sportu se věnujeme už od roku 1973. Přidejte se k nám!
 

K1 Youth League Mexiko

K1 Youth League Mexiko

Poslední víkend v září se konala světová mládežnická liga karate WKF v mexickém Monterrey.

 

Zdroj: FB TJ Karate České Budějovice

První den světové mládežnické ligy skončil.
Naši závodnici podali maximální výkon a zároveň s nimi také náš člen výpravy Ústecký Péťa Podrábský. Dnes bylo k medailovému úspěchu velmi blízko.

Lucy Hrdličková obsadila v kata U14 konečné 7. místo a zítra ji čekají eliminační boje v disciplíně KUMITE.
Těsně pod stupni vítězů dnes skončili Martin Eliáš v kategorii KUMITE dorostenci nad 70 kg a Petr Podrábský v kategorii KUMITE junioři do 68 kg, shodně obsadili 5. místo. Oba závodnici prošli eliminačními boji až do semifinále, kde těsně podlehli svým soupeřům a ta samá kapitola se konala v bojích o bronz, když Martin Eliáš podlehl za stavu 4:4 až na praporky španělskému závodníkovi a Petr Podrábský v posledních 10ti vteřinách inkasoval úder na hlavu a podlehl azávodnikovi z Ruska. I tak klukům a Lucy gratulujeme.

Druhý den světové ligy se nejvíce dařilo Lucy Hrdlickové, která se v kategorii kumite dívky U14 probojovala až do finále. Lucy se postavila proti závodnici z Peru, se kterou svedla více než vyrovnaný zápas, ale bohužel podlehla své soupeřce za stavu 1:1 na senchu a obsadila i tak skvělé 2. místo.
Martina Šáchová prošla eliminačními koly až do semifinále kde v boji o finále podlehla belgické závodnici těsně 0:2. V boji o bronz nastoupila proti závodnici z Kanady, které bohužel po velmi vyrovnaném zápase podlehla. Marťa obsadila tak konečnou bramborovou příčku. Přesto Martě gratulujeme ke skvělému úspěchu.
Adéla Průchová se v prvním kole postavila zkušené závodnici z Brazílie Adéla předvedla velmi kvalitní výkon, ale své soupeřce podlehla 1:2. Nutno podotknout, že jsme vůbec byli rádi, že Áďa ke svému zápasu nastoupila, protože se tři dny potýkala s těžkými žaludečními problémy. Má náš obdiv, že to takto zvládla.

Všem účastníkům gratulujeme, děkujeme za vzornou reprezentaci jak klubů tak náší republiky.

Konečné výsledky:
2. místo Lucy Hrdličková KUMITE U14 -42 kg
5. místo Martina Šáchová KUMITE U18+59 kg
5. místo Martin Eliáš KUMITE U16 +70 kg
5. místo Petr Podrábský KUMITE U18 -68 kg
7. místo Lucy Hrdličková KATA U14

Tento výjez byl finančně podporován z dotačního programu Jihočeského kraje