Trénujeme a sportu se věnujeme už od roku 1973. Přidejte se k nám!
 

Za oponou TJ Karate s Kubou Dvořákem

Za oponou TJ Karate s Kubou Dvořákem

Dnes jsme se rozhodli Vám představit jednoho, ze služebně nejmladších členů TJ Karate - Kubu Dvořáka. Kuba se u nás v klubu stará především o kvalitní regeneraci závodníku a dneska nám prozradí, jak se k nám vůbec dostal.

 

 

Moje první setkání s oddílem TJ Karate Č. Budějovice proběhlo ve své podstatě v r. 2014, když náš starší syn začal navštěvovat všesportovní přípravku a následně přešel i do dětského oddílu karate. Nebyl to úplně jeho šálek kávy a po cca 2 letech v oddílu skončil, my s manželkou jsme nicméně s Mírou a Dominikou Hýskovými zůstali i nadále v kontaktu a snažili se jim pomáhat v rozvoji jejich úsilí v rámci možností, které jsme měli k dispozici.
Osobně mě tak velmi potěšilo, když přišli po pár letech s nabídkou, zda nechceme využít naše znalosti a schopnosti v rámci jejich oddílu a pomoci tak s jeho dalším rozvojem. Odmala se věnuji sportu a pohybu, přičemž poslední 4 roky je mým velkým koníčkem dlouhý triatlon. Ten jako vytrvalostní sport klade poměrně velké nároky na tréninkový objem a vše, co je s ním spojené. K tomu se cca 15 let věnuji různým formám rehabilitačních terapií a v posledních letech se snažím v těchto oblastech využít vše, co jsem se naučil od tréninku počínaje přes výživu, kompenzaci, regeneraci až po respektování a naslouchání tělu jako takovému konče.

V oddílu tedy pomáhám zejména v oblastech posílení stabilizačního systému těla, kompenzace těla a jeho regeneraci tak, aby členové zejména závodního oddílu zvládali dobře fyzickou zátěž v běžných trénincích a na závodech a eliminovali jsme tak v co nejvyšší možné míře vznik zranění v jejich přípravě na různé akce tuzemského i světového zaměření. Ve své práci vycházím z podstaty a funkčnosti lidského těla a využívám pouze přírodní prostředky ať již jako základ denní výživy nebo suplementace při absolvování velké tréninkové zátěže. Členům oddílu nebo rodičům jsem pak k dispozici na konzultace i mimo tréninkové jednotky, které vedu.

Závěrem jen řeknu, že je jednoduše super vidět a vnímat kam dokázali svým úsilím Míra a Dominika Hýskovi s podporou ostatních trenérů, rodičů, kamarádů a známých tento oddíl vypracovat a nemám pochyby o tom, že jeho členové budou velmi úspěšní nejen jako sportovci, ale hlavně jako lidé.